Xenon svjetla

Share

Xenon-svjetlaLjubitelji tuninga, posebice onih kojima je važan izgled auta, žele imati ksenonska svjetla (HID – High Intense Discharge ili prevedeno svijetla s izbojem u plinu). Homologacija za svjetla s izbojem u plinu zahtijeva da je vozilo opremljeno automatskom regulacijom visine snopa svjetala i pranjem tih istih.

Ksenonska svjetla stvaraju u prosjeku 2,5 puta više svjetla nego halogena, a pri tome troše oko dvije trećine energije i u prosjeku traju duplo duže.

Kako to funkcionira?

Princip po kojem radi ksenonska žarulja je potpuno drugačiji nego princip drugih žarulja. Naime takva žarulja nema žarnu nit, već manji prostor koji je ispunjen plinom i dvije elektrode. Da bi se uspostavio kontakt između dvije elektrode potrebna je jak napon (oko 20.000 - 25.000 volti), a kad je u tom, plinu ispunjenom, prostoru došlo do povezivanja, tada se napon smanji na 85V. To traje djelić sekunde, a tada svijetla jako zabljesnu, a onda se u roku 5-10 sekundi griju i svijetle sve jače dok ne postignu radnu “snagu”. Princip je sličan kao na neonskoj žarulji. Zbog toga takav sustav osim žarulja još zahtijeva balast i starter. Neki proizvođači već u balastu nude starter. Nema razlike. Ako kupujete u “kitu” tada je sve već skupa.

razlike-boja-xenon.jpg

 

color-temp-hid.jpg

 

xenon_od_5000k_do_12000k.jpg

Xenon kit sadrži

2 x žarulje Xenon sa pripadajućim kablovima
2 x transformatora (balasta)
2 x nosaći za montažu
1x uputstvo na hrvatskom jeziku
1x garancijski list (dvije godine balast i 12mj.žarulje) 

BI - xenon

Princim bi-xenonskih žarulja je sličan. Kad pogledate običnu H4 žarulju vidite da ima dvije niti. Jedna je otvorena, a ispod druge je mali komad nekog lima koji zaustavlja dio svjetlosti. Kad su upaljena oborena svijetla tada svijetli nit koje je zasjenjena, a pri dugom svijetlu se ta gasi a pali se druga, nezasjenjena nit. Kod bi-xenona, je princip sličan, samo što se onaj mali dio lima koji zasjenjuje, pomoću elektromagneta miče naprijed-nazad nekoliko milimetara. U bixenonskoj žarulju je samo jedno polje koje daje svjetlost.

Snaga ksenonskih svijetala se mjeri u Kelvinima, a ne u vatima (zbog toga jer sva xenonska svijetla troše 35W – manje nego obična halogena).

Zašto u kelvinima?

Osnova takvih izvora svjetlosti je prvenstveno bolja vidljivost i nikako ne šminka. Dobra vidljivost je u idealnim uvjetima sunčeva svjetlost koja iznosi oko 5250K. Dakle ksenonske žarulje s vrijednosti 5250K daju potpuno bijelu, sunčevu svjetlost na cestu. Što idemo niže to je manje svjetlosti (mjereno u luxima ili lumnima) i boja ide prema žutoj. Najbolje halogene žarulje imaju oko 4000K. Obične oko 3.200K. Što idemo gore iznad 5250K to boja ide prema plavoj (nakon 8000K prema ljubičastoj – dugin spektar boja), ali se isto tako smanjuje količina svjetlosti (iako se jačina takve svjetlosti ne može usporedjivati s halogenim žaruljama jer je puno jača). Neki proizvođači automobila ugrađuju baš takve sustave vrijednosti 5250 K i kod njih nema nikakvog plavog efekta, nego potpuno bijela boja. Većina ih ugradjuje do 6800 K. Na tržištu je moguće nabaviti i do 12.000 K, ali su nelegalne i ljubičaste boje. Legalno je do vrijednoti 8000K, a i te su već JAKO plave. Oko 7.000K je jedna oku ugodna plavo-bijela svjetlost (da ne bude zabune – plavija nego kod serijskih HID, ne treba pretjeravati). Nemojte se uplašiti da se jako griju (više od sunca). To je samo temperatura između dvije elektrode gdje nastaje svjetlost. U osnovi se manje griju nego halogene.

Kako im produžit životni vijek.

Osjetljivije su nego obične halogene žarulje, ali s pravilnom upotrebom životni vijek im je mnogo duži. Kod ksenonskih žarulja zaboravite na blendanje, ako ih imate vezane na duga svijetla (ili ako se prilikom blendanja pale i duga i kratka – japanski auti). Kad se ugase, treba sačekati da se ohlade. Neki proizvođaći savjetuju od 30 sekundi do 2 minute. U slučaju da vam je pregorjela žarulja i nije se upalila obavezno ugasite svijetla i NIKAKO NE PALITI PONOVO! Naime, starter je dao 25.000 volti na žarulju. Iskra je preskočila, a žarulja se nije upalila.Pri sljedećem paljenju iskra više NEĆE preskoćiti i struja čeka u kondenzatoru. Prilikom vadenja takve žarulje, gotovo sigurno je da će ta struja preskočiti na masu auta i uništiti vam svu elektronsku opremu ili u najgorem slucaju na vas i ubiti vas!!!
Prilikom montaže treba biti jako oprezan. Naime žarulja je punjena plinovima medu ostalim i merkurijem koji je iznimno otrovan i punjene su pod tlakom od oko 100bara. U slučaju da pukne u blizini vas, može biti smrtno opasna. Osim toga pri paljenju se razvija struja oko 20-25KV. Balast ne smije nigdje biti u dodiru s masom auta i preporučljivo je da nije izložen direktnom izvoru vode. Takvi sistemi se mogu montirati na sve novije automobile.

Vrste žarulja 

Postoje dvije vrste žarulja i to su D2R i D2S. D2R žarulje se danas više ne koriste. Napravljene su samo za stari model Mercedes E klase koji je tada dao odgovor na BMW-ove ksenonske žarulje u seriji 5.Mercedes je tada upotrebljavao reflektorske farove,a ne projektorske (s lećama).Slične su H4 žaruljama odnosno djelomično su zasjenjene. Danas se upotrebljavaju D2S. Slične su H1, H3, H7 žaruljama, odnosno nisu zasjenjene, a farovi su tako napravljeni da pravilno lome takav izvor svjetlosti. D2R se teško može naći na tržištu. Ksenonske žarulje se mogu ugraditi u sve tipove farova. Važno je samo da imaju grlo istog tipa. Preporučuju se farovi s lećama, budući da su reflektorski napravljeni za halogene žarulje i takvi u kombinaciji s ksenonskim žaruljama daju puno jaču svjetlost, što može prouzročiti zasljepljivanje vozača koji dolazi iz drugog smjera.

Cijene goriva INA (18.06.2013)
Eurosuper BS 95
Eurosuper BS 95 Class
Eurosuper BS 98
Eurodizel BS
Eurodizel BS Class
Autoplin (UNP)
Autoplin - autocesta
 
Marka automobila
Mjenjač
Tip motora

Ukupno recenzija: 27